Stefans Blogg

Stefans Blogg

Min privata blogg

Skriver om lite smått och gott, om jobb och privatliv.

En kvart om dagen

Kost, motion och hälsaPosted by Stefan 21 Aug, 2012 22:41:30

Arne Gerdt Helge Tammer, född 20 juli 1913 i Hedvig Eleonora församling Stockholm, död 16 augusti 2002 i Stockholm[1] , var en svensk frisksportledare och instruktör.

Tammer skrev om och propagerade för hälsa och sund näring och manade till kroppslig träning, främst styrketräning under parollen "Ge mig en kvart om dagen". Under denna slogan marknadsförde han en brevkurs i styrketräning hemma utan redskap mellan åren 1945-1975. Han såg styrketräningen främst som hälsofrämjande, och var själv vegetarian.

Tammer var en av grundarna av Svenska frisksportförbundet 1935. Han fortsatte att utöva styrketräning och löpning långt över pensionsåldern och han grundade Frisksportens veteranförbund 1993.

Tammer finns omnämnd i Magnus Ugglas sång IQ, eller kanske inte han själv utan snarare det begrepp hans namn blivit: Stark som Arne Tammer, och även i Stefan Demerts låt Emancipationsvisa (Emma Karolina Magdalena Makadam), där han sjunger, "Läsa högt för dig om Arne Tammer, och lyssna till din skivstångs slammer".... ja så löd en gång Arne Tammers ordspråk och numera är det vår allas Paolo Roberto som vill att vi ger oss själva en kvart om dagen. Köpte hans bok och har börjat köra efter den med lite justeringar efter de redskap jag har hemma.

Arne Tammer;

Som sagt nu är det Paolo Robertos en kvart om dagen som gäller, men konceptet är ungefär detsamma, bättre att offra en kvart på hemträning än timmar på gym som man kanske ändå tröttnar på efter ett tag, då det är besvärligt att ta sig till och från etc.

Paolo Roberto;

  • Comments(0)//stefansblogg.stefannilsson.org/#post29