Stefans Blogg

Stefans Blogg

Min privata blogg

Skriver om lite smått och gott, om jobb och privatliv.

Läkargodkänd!

Noterat från KråkbackenPosted by Stefan 31 Aug, 2009 22:13:27

Brandman på nytt!

Efter en period av övertalning och funderande har jag sagt ja till att återknyta bekantskapen med den röde hanen, det vill säga jag ska börja på deltidsbrandkåren i Föllinge.

Idag klarade jag första steget mot att åter bli brandman - Läkarundersökning!
Det var en ordentlig undersökning där vi fick genomgå hörselprov, blodprover där de kollade kolesterål, blodsocker, blodvärde och levervärde. Koll av ögon och allmän undersökning avslutades med arbets EKG på cykel, ganska jobbigt var det då de hela tiden lade på belastning så att man fick upp arbetspuls ordentligt.

Nu blir nästa steg att klara löpband med rökdykartuber på ryggen i x antal minuter med ökande belastning. Jag ska in till brandstationen i Östersund och provgå först för att se hur jag ligger till och hur mycket jag måste träna för att klara det.

Det är 17 år sedan jag höll på som brandman och brandförman vid kärnkraftverket - Oskarshamnsverket så något ringrostig är jag. Ändå känner jag att kunskaperna ändå sitter där i ryggmärgen, jag har ju jobbat med brandskydd och säkerhet utan att vara brandman, så lite har jag nog underhållit kunskaperna.

Nytt på jobbfronten!

Sedan ett par veckor har jag börjat splitta min tid mellan Neras Direkt AB inne i Östersund, där jag säljer elavtal i olika former, med TSE Distribution AB där jag säljer tonerkassetter, skrivartillbehör etc. På Neras och den avdelning jag sitter har det gått tungt men alla gjorde en bra slutspurt och själv gjorde jag en alldeles fantastisk upphämtning och fick in och registrerade 75% av min septemberlön den sista dagen (idag). Från en tämligen usel lön till en riktigt bra på en dag! smiley
Jag fortsätter jobba 2 dagar på Neras och 3 dagar på TSE en tid framöver så får jag se hur jag gör i längden.

  • Comments(0)//stefansblogg.stefannilsson.org/#post15