Stefans Blogg

Stefans Blogg

Min privata blogg

Skriver om lite smått och gott, om jobb och privatliv.

På jobbet igen!

Noterat från KråkbackenPosted by Stefan 05 Aug, 2009 12:44:09

Sitter på jobbet och skriver på lunchrasten. Är inne på min tredje arbetsdag nu och börjar så smått komma igång, men det är trögt med folka att ringa till då många fortfarande har semester den här veckan också.

Igår kväll tog L och jag en sväng ned till kvarnån (som mer är en bred bäck) för att titta efter de bävrar vi sett spår av tidigare i form av avgnagda aspar vid åkanten. Klockan var lite drygt tio på kvällen då vi kom ned och bara efter någon minuts spanande fick vi syn på en bäver som simmade och kravlade uppströms bäcken. Jag knäppte några kort men det var alldeles för mörkt för att det skulle bli något och den listiga rackaren höll sig under utstickande grenar hela tiden för att inte synas. Men det var en upplevelse för ögat om än inte för kameran!

Det är trögt i starten för alla säljare här på jobbet, men jag känner att jag börjar komma igång bättre och bättre och det är väl som det brukar efter att ha varit ledig en längre tid i sträck. Om två veckor kommer jag bara att jobba deltid på Neras Direkt, då jag ska dela min tid med ett annat företag - TSE Distribution. Även där ska jag jobba med sälj men med en egen kundstock som jag ska bygga upp. Bara att prova och se hur det går!

SEMESTER hade jag fyra veckor (vart sjuton tog de vägen?) och en vecka åkte vi traditionsenligt ned till småland för att hälsa på släkten. Vi campade halva tiden hos svärmor och resten hos min bror i Oskarshamn. God mat, trevligt umgänge, lite utflykter och några båtturer förgyllde tillvaron! Svärmor är alltid lika glad när vi kommer och vi får alltid den allra bästa service med mat och förplägnad! =)

Sonen har ryckt in i LUMPEN och är inne på sin andra vecka nu. Han ska ligga inne nästan ett år och hoppas få lastbilskort innan han rycker ut, vilket jag tror är ett bra komplement till den mekanikerutbildning han skaffat sig i gymnasiet. Den här veckan ska de få bekanta sig med vapnen (AK-5) vilket förstås tilltalar unga grabbar. Man ska ha klart för sig att i det här stadiet så är det så långt från krig man kan komma och att någonsin behöva delta i krig är nog väldigt främmande för de här killarna. Men de som väljer utlandstjänst och hamnar i Afganistan får nog bereda sig på att hamna i väpnade överfall, det visar ju de senaste rapporterna därifrån.

Den nya bilen - VW Golf 1,6 2005 - går bra, är väldigt nöjd med bilen hittills. Den fick sin jungfrufärd ned till småland och drog kring 0,7 L/mil vilket jag är helt nöjd med. Jag körde rätt så hårt bitvis så det går nog att sänka en del. Det är en liten bil i förhållande till den vi hade tidigare, men den räcker helt och fullt till oss och det är faktiskt gott om benutrymme och även lastutrymme - helt perfekt!

Vi har blivit med katt... eller rättare sagt att det är två katter som bestämt att vårat hus ska bli deras hem! Grannens katt, en söt liten spräcklig sak har varit inne i huset flera gånger och droppen var när hon satt och åt ur en kastrull som stod på bänken! Sedan är det en angora katt som vi tror bodde i huset innan vi flyttade in som kommer till och från och smiter in ibland, men han har levt för sig själv ett bra tag så han börjar bli lite förvildad. Vi har bestämt att vi INTE ska ha några husdjur så vi tänker INTE adoptera någon av dem, utan försöker schasa iväg dem!

Klart slut från Kråkbacken för denna gången!

  • Comments(2)//stefansblogg.stefannilsson.org/#post12